Jubilant scenes in Egypt's Tahrir Square

Pengumuman HOSNI MUBARAK Berundur Dari Mesir.mp4

Sambutan Open House YB Ong luar biasa

OLeh Amizudin Ahmat


YB Ong Chin Wen Adun Bukit Tengah bersama Pengerusi JKKK Perkampongan Juru sedang menyambut tamu yang hadir ke Majlis Rumah Terbuka Tahun Baru Cina 2011 di Dewan orang ramai Perkampogan Juru.Jamuan dimulakan, Persatuan Taman Duku sibuk melayan tamu yang hadir.


Sanggup beratur panjang untuk menikmati juadah istimewa yang disediakan.

Ais Kacang tak menang tangan dibuatnya.


Pak Abu orang kuat JKKK Sg Semilang bersama Sharpshooter yang diburu oleh Pak Menteri anak yatim :-)

Antara tetamu yang hadir.


Pengerusi Pertubuhan Wanita Mithali P.Pinang (Watami) Puan Hamizah bersama ajk Watami Cik Zaheera Hassan terpukau dengan persembahan Orkestra.

Keluarga YB Ong Chin Wen turut hadir memeriahkan majlis Sambutan Tahun Baru Cina 2011

YB Ong Chin Wen dalam ucapannya terharu dengan kehadiran pengundi di Dun Bukit Tengah yang begitu ramai. Beliau berharap Tahun Baru Cina tahun arnab ini dapat menambah rezeki, kehidupan lebih harmoni, ekonomi dapat dipulihkan dan yang paling penting Pakatan Rakyat terus diberi mandat untuk memerintah di P.Pinang sepenggal lagi.

Acara "Lao Yee Shang" dimulakan, menurut kepercayaan Kaum Tionghua ia adalah sebagai doa untuk menambah rezeki.

TKM 1 P.Pinang turut bersama pengundi Dun Bukit Tengah tidak mahu lepaskan peluang bersejarah ini.


Persembahan orkestra dari Sekolah Menengah Jalan Damai, Bukit Mertajam. Persembahan mantap.

Persembahan koir dari Persatuan Penduduk Taman Duku turut memukau tamu yang hadir.

Walaupun Guan Eng tiba sekitar jam 10 malam kerana jadual yang padat, pengundi Dun Bukit Tengah masih sanggup menunggu ketibaannya.

Persatuan Belia Perkampongan Juru tidak melepaskan peluang bergambar bersama pemimpin P.Pinang.

Guan Eng terharu dengan sambutan pengundi di Dun Bukit Tengah.

Pimpinan tempatan bergambar kenangan bersama Ketua Menteri Lim Guan Eng

Pengerusi JKKK Taman Bukit Minyak Tan Gee Chai bersama pemenang cabutan bertuah.

Majlis diakhiri dengan penyampaian hamper cabutan bertuah oleh YB Ong Chin Wen Adun Bukit Tengah.

YB Ong terharu dengan sambutan pengundi di Dun Bukit Tengah, beliau mengucapkan jutaan terimakasih kepada semua yang hadir dan kepada pihak penganjur JKKK Perkampongan Juru dan JKKK Taman Bukit Minyak yang bertungkus lumus menjayakan majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina Kadun Bukit Tengah.


* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/

Imbasan 1987 : Operasi Lalang Rejim Mahathir

Oleh Anak Reformasi
Operasi Lalang atau Weeding Operation, atau Ops Lalang dilancarkan pada 27 Oktober 1987 oleh Polis Di Raja Malaysia bersama-sama Kementerian Dalam Negeri.

Dalam Operasi Lalang ini, 106 ahli politik terutama parti pembangkang ditahan di bawah tahanan ISA dan pembatalan dua akhabar harian berlesen, The Star dan Sin Chew Jit Poh serta dua akhbar mingguan, The Sunday Star dan Watan.

Isu-isu sensitif diperkatakan dalam surat khabar Cina dan dibalas dengan surat khabar berbahasa Melayu. Isu-isu yang mencetuskan Peritiwa 13 Mei berulang semula seperti:

1) Lee Kim Sai antara lain menyatakan 'Melayu pun pendatang'. Hak keistimewaan Bumiputera dipertikaikan semula.

2)
Tindakan Kementerian Pelajaran melantik 100 guru besar bukan berpendidikan Mandarin di sekolah jenis kebangsaan Cina telah mencetuskan rasa tidak senang di kalangan Persatuan Pendidikan Cina seperti Dong Jiau Zong, Kua Kia Soong dan lain-lain.

3)
Pemimpin MCA, Gerakan, DAP dan Dong Jiao Zong telah sepakat mempertahankan 'stail' pendidikan sekolah Cina.

4) Pada 11 Oktober 1987, seramai 2000 ahli Dong Jiau Zong telah berhimnpun di Wisma Persatuan Hainan bersebelahan Tokong Thian Hou di Kuala Lumpur. Mereka mencadangkan murid-murid boikot sekolah ini selama 3 hari.

TAHANAN ISA
Antara mereka yang ditahan ialah :

Lim Kit Siang - ketua pembangkang dan Setiausaha Agung DAP
Chandra Muzaffar - Presiden ALIRAN
Karpal Singh - Timbalan Pengerusi DAP
Dato' Lim Kim Sai - Timbalan Presiden MCA
Chan Kit Chee - Ketua Perak
Kua Kia Song - Dong Jiau Zong
Lim Fong Seng - Pengerusi (Chinese Education Assosations)
Halim Arshat - Ketua Pemuda PAS
Ibrahim Ali - Ahli Parlimen Pasir Mas, UMNO
Mohamed Fahmi Ibrahim - Pemuda Pengerusi Pendidikan UMNO.
Walaupun kebanyakan tahananan telah dibebaskan sama ada bersyarat atau tidak bersyarat, 40 orang telah dikeluarkan perintah penahanan dua tahun. Ini termasuk Lim Kit Siang dan Karpal Singh, 5 pemimpin parti DAP , beberapa pemimpin PAS dan ramai aktivis sosial.
Perhimpunan di Stadium TPCA sebelum Operasi Lalang

KETIDAK ADILAN OPS LALANG 1987
Operasi Lalang ini menimbulkan kontroversi kerana mereka yang 'bersalah' terlepas.

Sebaliknya pemimpin pembangkang yang berada di tepi 'arus' telah ditangkap dan dipenjarakan di Kem Tahan Kamunting Taiping selama 2 tahun atau lebih.

Tahanan politik ini ditahan dibawah Akta Keselamatan Dalam Negeri yang membenarkan penahanan tanpa bicara, sama ada orang itu bersalah atau tidak.

Malaysia telah mendapat kritikan di peringkat antarabangsa pada ketika itu.

Ramai yang percaya ISA bertentagan dengan Hak Asasi Manusia, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan al Quran sendiri.
Ironinya, Amerika Syarikat juga telah mencipta Akta Patriot yang menyerupai ISA dan menahan tahanan di Kem Guantanamo Bay, Cuba.

Ku Li dan Mahathir - Pencetus OPS Lalang 1987
Rais Yatim dari Semangat 46 turut hadir

Pada bulan April 1987 adalah persaingan sengit antara kem Mahathir - Tengku Razaleigh di mana Mahathir hanya mendapat majoriti 3 undi sahaja. Jadi Operasi Lalang dikatakan sebagai helah mengalihkan isu sebenar.

Sumber : Klik

Ku Li dan Mahathir - Pencetus OPS Lalang 1987

Pada bulan April 1987 adalah persaingan sengit antara kem Mahathir - Tengku Razaleigh di mana Mahathir hanya mendapat majoriti 3 undi sahaja. Jadi Operasi Lalang dikatakan sebagai helah mengalihkan isu sebenar.

Kini hal yang sama kembali lagi, KUALA LUMPUR 14 Jun – Kumpulan militan, Jemaah Islamiah (JI) warga asing kini dikesan aktif cuba menghidupkan kembali perjuangan mereka dengan merekrut golongan remaja di negara ini termasuk pelajar institusi pengajian tinggi (IPT).

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0615&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm

Sebaik melihat aksi demo dan kemarahan umat Islam seluruh negara, wakil zionis dan sekutu barat di negara ini segera mendapat arahan dan perintah untuk menutup isu ini dari menjadi berita sensasi umat Islam negara ini dan "pengalihan isu" perlu dibuat dengan segera yang dapat memadamkan dan mematahkan kembali semangat jihad umat Islam tanahair.

Maka terbitlah semula isu JI yang sudah lama dilupakan orang.

Pihak yang menjadi proksi zionis didapati terpaksa menghidupkan semula isu murahan ini dan kita tidak hairan jika selepas ini berlaku beberapa insiden kecil yang digerak cipta (dirancang) oleh pihak zionis yang menyamar sebagai "pejuang Islam" untuk melakukan aktviti terorisme agar orang ramai mencemuh dan menjauhi sebarang usaha ke arah jihad menentang barat dan Zionis.

Inilah perang saraf dan penipuan terhadap masyarakat yang sangat licik dan jahat

Umat Islam akan dibiarkan bergaduh, berselisih dan sibuk mengurus kucar-kacir yang ditaja oleh Zionis di dalam negara mereka sendiri sehingga mereka lupa dan tidak mampu untuk berfikir tentang masalah umat Islam di Palestin dan lain-lain.

Media, suratkhabar, televisyen, wartawan semuanya tiada yang bebas sebaliknya dikawal dan ditentukan tajuk headline (tajuk utama) oleh pihak tertentu di dalam negara dan apa yang akan dipaparkan dan perlu disembunyikan semuanya adalah mengikut arahan pihak atasan. Hal itu bukanlah suatu rahsia tetapi ramai yang masih jahil dan tidak mengetahui apakah kesannya.

Kawalan minda dan masyarakat, itulah hasilnya apabila masyarakat dikawal dan dipaksa menuruti sistem yang telah sedia ada dan anda akan beroleh apa yang anda mahu dengan syarat memintanya melalui sistem. Seorang yang sakit tidak akan dirawat jika tidak mempunyai wang atau jika ke hospital kerajaan maka surat beranak atau kad pengenalan sebagai bukti bahawa anda adalah warga yang tunduk kepada sistem dan undang-undang pendaftaran.

Tanpa keduanya, rawatan tidak akan diberikan atau jika diberi hanya kerana belas kasihan dan budi bicara. Pendidikan, perkhidmatan memerlukan anda menjadi warga yang patut kepada undang-undang, surat nikah (ada kanak-kanak yang tidak dapat bersekolah dan menerima pendidikan kerana ibubapa tidak memiliki surat nikah), surat beranak, surat itu ini dan jangan lupa wang ringgit yang kerananya manusia sanggup melakukan apa sahaja kerja dan tugasan walau tidak disukainya.

Kita menjadi hamba dunia dan sistem yang dipaksakan ke atas kita semenjak lahir.

Persoalannya, apakah anda sedar semua hal ini? baik ianya untuk kebaikan kita sendiri atau ianya telah dipergunakan oleh zionis selama ini bagi menjayakan kempen-kempen mereka menjajah dunia ianya terpulang kepada bagaimana cara anda berfikir.

Permintaan saya cuma satu, jadilah manusia yang berfikir dan melakukan kebaikan walaupun anda tidak mahu beriman kepada Al-Quran dan As-sunnah. Usahlah mengikut telunjuk dan cakap pihak barat dan zonis wahai rakyat dan pemimpin negaraku.

Wallahu'alam.

Demo anti Hosni Mubarak merebak ke P.Pinang

Oleh pemudabbendera   

Jumaat - Umat Islam di Pulau Pinang telah mengadakan demo anti Hosni Mubarak (Mesir) secara aman selepas solat Jumaat di Masjid Hashim Yahya Jelutong.

Perhimpunan aman ini adalah sebagai tanda sokongan kepada rakyat Mesir dan mendesak Hosni Mubarak supaya beliau meletak jawatan setelah 30 tahun berkuasa.

Memegang tonggak kepimpinan nombor satu negara itu sejak 30 tahun yang lalu adalah satu tempoh yang sangat lama. Hosni, 82, terlalu kukuh atau berdegil dengan mengekalkan kuasa yang dipegang sejak tahun 1981 berikutan pembunuhan presiden sebelum itu, Anwar Sadat.

Anwar Sadat yang mati dibunuh dalam satu acara perbarisan tentera memperingati Israel Arab, telah diganti oleh Hosni yang ketika itu berkhidmat dalam Tentera Udara Mesir dan Naib Presiden pada tahun 1975 di bawah Anwar.

Hosni adalah presiden paling lama di Mesir sejak sistem beraja digulingkan pada tahun 1950-an.

Dia juga satu-satunya pemimpin Arab yang terus mengekalkan kedamaian dengan Israel dan hubungan rapat dengan Amerika Syarikat dilihat pernah bertindak menahan dan memenjara pengkritik, menghapuskan parti pembangkang serta mengatur pilihan raya.

Di sebalik ketidakhirauan orang awam, kemarahan terhadap pemimpin ini terus berkembang selari dengan keadaan ekonomi yang semakin lumpuh.

Semoga rakyat Mesir dapat mendesak beliau hingga akhirnya meletak jawatan.
Picture 237Picture 238
Picture 241Picture 242
Picture 243Picture 244

Picture 247Picture 248
Picture 247Picture 246
Picture 249Picture 250
Picture 251Picture 252
Picture 253Picture 254
Picture 256Picture 264
Picture 265Picture 266
Picture 267Picture 270
Picture 273Picture 274
Picture 275Picture 276
Picture 278Picture 283
Picture 279Picture 284
Picture 285Picture 286
Picture 287Picture 289
Picture 290Picture 291
Picture 292Picture 293
Picture 294Picture 295
Gambar ehsan dari PAS Bukit Bendera.

* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/

iklan

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 . |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.