Tenang : PAS 10 - 0 BN

Wawancara mStar dengan Cikgu Mala dan Tok Ai
Anak Johor
mStar: Adakah anda mempunyai blog atau akaun laman web sosial seperti Facebook?

Tok Ai: Saya tidak mempunyai blog, tetapi saya mempunyai akaun Facebook untuk berhubung dengan rakan-rakan saya sejak enam bulan yang lalu.

Cikgu Mala: Saya ada laman blog dan akaun Facebook. Saya akan menghabiskan masa sekurang-kurangnya setengah jam untuk mengemaskini medium online ini. Kedua-duanya saya gunakan untuk berkomunikasi dengan masyarakat mengenai pandangan serta masalah mereka.

Ulasan : Tok Ai hanya ada facebook, Cikgu Mala ada kedua-duanya, kemas kini pula setiap hari. Toi Ai hanya berhubung dengan kawan-kawan, tapi Cikgu Mala berkomunikasi dengan masyarakat

Pemenang : Cikgu Mala


Mstar: Adakah anda meminati apa-apa cabang seni?


Tok Ai: Kalau menari dengan main alat muzik rasanya tak ada. Tapi kalau menyanyi adalah, saya suka karaoke. Saya suka dengan muzik R&B.
(GAMBAR: Azhar kelihatan segan-segan untuk harungi air banjir manakala Cikgu Mala dilihat melakukannya dengan gembira)

Cikgu Mala: Saya tidak pernah belajar bermain apa-apa alat muzik tetapi saya suka dengar muzik nasyid kerana melodi dan liriknya memberi ketenangan kepada saya. Kumpulan nasyid yang saya gemari ialah, In Team dan Hijjaz.

Ulasan : Tok Ai kaki karaoke R&B sedangkan Cikgu Mala minat lagu ketuhanan

Pemenang : Cikgu Mala


Mstar: Adakah anda suka menonton wayang?

Tok Ai: Kadang-kadang, saya suka menonton filem aksi terutamanya Die Hard 3, End of Days dan 2012.

Cikgu Mala: Saya bukan kaki tengok wayang dan saya tak ada filem yang betul-betul saya minati. Ini disebabkan tugas saya sebagai seorang ibu dan sibuk dengan aktiviti parti menyebabkan saya tidak mempunyai masa untuk menonton wayang.

Ulasan : Haha Tok Ai kaki wayang sedangkan Cikgu Mala lebih memperuntukkan masa kaki wayang untuk mendidik anak-anak

Pemenang : Cikgu Mala


mStar: Anda suka membaca? Buku apa yang anda gemari?

Tok Ai: Majalah Asia Week, Civil War dan buku berkaitan politik seperti Kronologi Pentadbiran Presiden Amerika Syarikat, Obama.

Cikgu Mala: Saya suka baca buku agama dan perjuangan nasionalisme kerana di sini saya mendapat inspirasi untuk amalan kehidupan seharian.

Pemenang : Seri


mStar: Makanan kesukaan anda?

Tok Ai: Ikan baung masak lemak cili api.

Cikgu Mala: Saya suka makan nasi goreng kampung dan ikan siakap masak stim.

Pemenang : Seri


mStar: Apakah yang anda gemar lakukan pada waktu lapang?

Tok Ai: Saya suka melancong dengan keluarga pada masa lapang. Antara tempat yang pernah saya lawati, Sydney, England, Ireland, Russia, Dhaka, Scotland dan Beijing.

Cikgu Mala: Saya suka membaca buku pada waktu lapang dan saya suka pergi sauna selepas melalui aktviti yang meletihkan. Namun disebabkan oleh jadual yang padat, saya hanya dapat tidur tiga jam sehari dan yang mengejutkan ini tidak langsung memenatkan saya kerana saya sentiasa teruja untuk berkhidmat kepada masyarakat.

Ulasan : Tok Ai kaki melancong dan bangga tempat-tempat luar negara yang dilawati. Banyak tempat dilawati (duit ambik mana ni), tapi sayang Makkah tiada dalam senarai. Cikgu Mala lebih guna masa terluang untuk aktiviti bermanfaat dan khidmat pada masyarakat

Pemenang : Cikgu Mala


mStar: Sukan apa yang anda gemari?

Tok Ai: Saya suka main golf dengan kawan-kawan sekurang-kurangnya seminggu sekali.

Cikgu Mala: Saya suka bermain bola jaring dan aktif di sekolah. Saya juga suka menyaksikan pelajar saya bermain bola jaring ketika saya menjadi guru.

Ulasan : Golf permainan untuk orang malas dan buncit perut, bukan sukan untuk masyarakat. Tok Ai suka bersama kawan-kawan kaya, Cikgu Mala lebih bersama masyarakat

Pemenang : Cikgu Mala


mStar: Bahasa yang anda kuasai?

Tok Ai: Bahasa Melayu dan Inggeris.

Cikgu Mala: Selain Bahasa Malaysia. Saya boleh berbahasa Inggeris dan cakap bahasa Jawa. Selalunya saya lebih banyak bercakap dalam Bahasa Malaysia.

Ulasan : Jelas Cikgu Mala kuasai 3 bahasa

Pemenang : Cikgu Mala


Mstar: Adakah anda mempunyai nama samaran atau timbangan?

Tok Ai: Arwah ayah saya dulu Ketua Kampung. Ketika saya darjah lima, kawan-kawan dan orang kampung mula panggil saya, ‘Tok Ai’. Gelaran itu dipanggil kerana gabungan nama ayah sebagai ketua kampung, ‘Tok’ dan ‘Ai’ itu merujuk kepada saya sebagai anaknya. Sampai sekarang gelaran itu lekat pada saya.

Cikgu Mala: Teman rapat dan ahli keluarga memanggil saya Nor tetapi sejak saya menjadi cikgu mereka panggil saya Cikgu Mala dan gelaran itu kekal hingga hari ini.

Ulasan : Tok 'dot dot' adalah gelaran kuno untuk golongan atasan, sedangkan cikgu adalah gelaran mulia orang berilmu

Pemenang : Seri


mStar: Binatang peliharaan yang anda sukai?

Tok Ai: Saya tak suka bela haiwan, tapi sejak anak saya suka bela sepasang kura

-kura, ‘Lulu dan Lala’ saya jadi suka kepadanya.

Cikgu Mala: Saya suka haiwan dan saya ada bela kucing namanya ‘Mickey’.

Ulasan : Kucing adalah haiwan yang Rasulullah SAW minta kita sayangi. Juga mencontohi sifat sahabat nabi, Abu Hurayrah. Kura-kura? Heheh, haiwan yang suka mencari kelemahan orang untuk tonjolkan kepadanya!

Pemenang : Cikgu Mala


mStar: Siapakah idola anda?

Tok Ai: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad. Saya meminati gaya kepimpinan dan kebolehan beliau mentadbir negara selama lebih 21 tahun.

Cikgu Mala: Idola saya, Nabi Muhammad SAW. Baginda sumber insipirasi kepada saya dan kegigihan, ketabahan serta kepayahan yang dihadapinya merupakan contoh kepada orang Islam.

Ulasan : Allahu Akhbar! Jawapan ini menghurai segala-galanya untuk insan bernama manusia

Pemenang : Cikgu Mala (2 kali menang untuk soalan ni)


Mstar: Pelakon yang anda sukai?

Tok Ai: Kalau artis saya minat pelakon aksi, Steven Seagal.

Cikgu Mala: Saya suka P. Ramlee. Dia seorang legenda dan salah seorang artis tempatan yang paling berbakat kita pernah miliki.

Ulasan : Jelas siapa yang mengagungkan mat saleh kera di hutan dan siapa yang bangga dengan produk tempatan

Pemenang : Cikgu Mala


mStar: Perkara yang anda sukai tentang Malaysia?

Tok Ai: Saya suka tempat-tempat pelancongan menarik yang ada di Malaysia terutamanya taman negara, air terjun, pulau-pulau cantik seperti Pulau Langkawi.

Cikgu Mala: Kepelbagaian budaya, agama serta adat resam yang kita miliki. Kepelbagaian budaya dan masyarakat menjadikan Malaysia sebuah negara yang istimewa dan unik untuk dikunjungi.

Ulasan : Jawapan Cikgu Mala sekali lagi menonjolkan ciri-ciri pemimpin kepada mayarakat

Pemenang : Seri

Mahaguru58 terjebat permainan politik kotor blogger cybertropper?


Pilihan raya kecil di Tenang, memang kucar sedikit, apabila Pakatan Rakyat nampak begitu meriah menguasai keadaan dan situasi. Walaupun Johor adalah kubu kuat UMNO suasana PRK ini sedikit sebanyak telah mengubah pandangan harian masyarakat 'karat UMNO' ini.

Memang sukar untuk memangi PRK apatah lagi berada dalam situasi tempat 'tanah tumpah' kelahiran UMNO. Kesungguhan PAS, kesungguhan calon PAS cikgu Mala sangat besara. Apatah lagi digabungan dengan rakan Pakatan makin erat iaitu DAP selain daripada PKR sendiri.

Cikgu Mala bukan sahaja mendapat sokongan padu daripada masyarakat tapi suaminya adalah pengerak utama kepada kekuatan ini. "Mahram" dalam erti sebenar.

Saya membaca satu artikel daripada Mahaguru58 bertajuk N5 Tenang By-Election ~ Guess who's on MC at the taxpayer's expense and yet out campaigning?
Saya hairan bagaimana seorang yang begitu bagus dalam penulisan dan analisis boleh terjebak dengan peneyebaran maklaumat tidak benar yang sudah pasti menjadi penyeber dusta.

Cybertropper UMNO dikalangan blogger telah diberikan sumbangan dan pembiayaan khusus dalam usaha menjatuhkan musuh dan lawan. Dulu usaha ini tidak terancang tetapi sekarang mereka telah mendapat didikan khusus di bawah pemantau khas. Mereka di ajar untuk bertindak dan mereka juga dilindungi bagi mengelakkan tindakan diambil jika maklumat tersebut boleh memudaratkan.

Saya rasa tidak perlu saya panjang pasal cybertropper ini.

Mahaguru58 memberikan fokus tentang M.C. suami calon PAS N06 Normala Sudirman, iaitu Ma'aruf Abd Muatalib selama 21 hari.

Paparan M.C. yang di tujukkan dalam blog Malaguru58 yang dipetik daripada bloger cybertropper UMNO ialah;

M.C. dua hari daripada Pusat Perubatan Keluarga boleh dipertikaikan kerana tidak menyatakan sakit suami Cikgu Mala. Ini menunjukkan M.C. ini adalah rekaan.

Sijil Cuti Sakit (M.C.) yang dikatakan dikeluarkan oleh Klinik Kesihatan Bandar Putra, Segamat ini juga melucukan. Penipuan yang jelas dan tidak mudah diperdaya oleh orang awan sekalipun.

Bagaimana cuti 14 hari dikeluarkan oleh sebuah klinik sahaja, tanpa merujuk kepada Hospital? Sepatutnya sakit yang melibat bilangan hari yang lebih perlu dirujuk ke Hsopital.

Kedua, dalam M.C. ini tidak dinyatakan sama sekali sakitnya. Sepatutnya M.C. mestilah jelas menyatakan apa jenis penyakit yang dihidapi apatah lagi melibatkan bilangan hari yang lebih.

Sijil Cuti Sakit (M.C.) yang ketiga ini paling melucukan, kerana tulisannya berlainan dengan M.C. yang kedua tetapi tandatangan pada Dr yang sama.

Kemudian M.C. dikeluarkan pada Klinik yang sama sedangkan doktor tidak pun merujuk penyakit yang dihadapi ke Hospital. Adakah tindakan ini benar?

Pada M.C. ketiga ini terdapat diagnosis penyekit yang sebenarnya tidak layak dibuat oleh pegaai perubatan yang berada di Klinik. Yang layak hanyalah Hospital sahaja.

Saya berpendapat semua ini adalah konspirasi yang cuba mengaibkan suami calon PAS N05 Tenang, cikgu Normala Sudirman.
Satu perkara yang perlu juga diambil kira dalam hal ini, adalah pengetua SMK Tenang Stesen sekolah suami cikgu Normala begitu mudah membenarkan M.C. tanpa sebarang pertikaian? Ini saya ambil kira begitu hebat cybertropper blogger UMNO yang menjadi rujukan blogger Mahaguru58 boleh menyelip masuk mengambil semua M.C berkenaan.

Tapi saya lebih berpendapat.

M.C.-M.C. ini adalah konspirasi yang jahat untuk memburukkan suami cikgu Normala Sudirman, Ma'aruf Abd Muatalib. Diagnosis yang dibuat pada M.C. ketiga menjukkan murung adalah bersifat untuk mengaib dan menjatuhkan martabat suami calon dan calon PAS sendiri.

Kata-kata Mahaguru58 pada akhir penulisannya dipetik;

Hope they don't teach their students this special art of going on fraudulent medical leave!
This is just so disheartening! I'm truly disappointed!

Saya berpendapat, sepatutnya kata-kata ini dipulangkan kepada Mahaguru58, jangan kita mengajar masyarakat menjadi penerima dusta dan fitnah membuta tuli. Saya juga kecewa dengan Mahaguru58 begitu mudah diperdaya oleh perkara yang kecil sebegini.

http://polispencen.blogspot.com/2011/01/mahaguru58-terjebat-permainan-politik.html

KESAN dirotan pada belakang badan Wan Mohd. Faris. !!!

Murid dirotan hingga terkencing


KESAN dirotan pada belakang badan Wan Mohd. Faris.


KUALA TERENGGANU - Seorang murid tahun empat trauma untuk pergi ke sekolah selepas mendakwa dia dirotan oleh seorang guru selepas menghantar kertas ujian di sebuah sekolah di Kuala Besut di sini pada Rabu lalu.
Semasa kejadian, Wan Mohd. Faris Wan Zukri, 10, mendakwa dia baru menghantar kertas ujian kertas pendidikan Islam sebelum dikejutkan dengan tindakan guru lelaki itu yang tanpa sebab telah merotan badannya secara tiba-tiba.
Tindakan guru itu menyebabkan dia terkencing di dalam kelas kerana menahan kesakitan.
"Waktu kejadian, cikgu itu bagi kertas ujian dan selepas saya hantar kertas ujian pada cikgu, saya jenguk kawan saya untuk tengok apa yang dia buat.
"Tiba-tiba cikgu datang terus rotan belakang badan saya. Selepas itu cikgu tanya sakit tak. Belum sempat saya jawab dia rotan saya sekali lagi," katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Baru-baru ini, laporan oleh pemantau kewangan, Integriti Kewangan Global (GFI) ???


Baru-baru ini, laporan oleh pemantau kewangan, Integriti Kewangan Global (GFI) menyebut yang aliran keluar wang haram dari Malaysia pada 2000 ialah RM67.7 bilion (AS$22.2 bilion) dan lapan tahun kemudian, ia melambung kepada RM208 bilion (AS$68.2 bilion).

Mesir tutup Internet, telefon bimbit-tamakkan kuasa dunia!!!


POLIS antirusuhan menggunakan penyembur air bagi menyuraikan penunjuk perasaan di Kaherah, Mesir semalam.


KAHERAH - Pemerintah Mesir semalam memutuskan talian telefon bimbit dan perkhidmatan Internet selain menghantar puluhan trak polis antirusuhan sebagai percubaan untuk menyekat beribu-ribu aktivis daripada menyertai protes antipemerintah yang diadakan selepas solat Jumaat.
Bekas Ketua Agensi Tenaga Atom Antarabangsa, Mohamed Elbaradei dan Persaudaraan Muslim turut menyertai protes tersebut walaupun terdapat amaran bahawa pihak berkuasa akan mengambil tindakan tegas untuk mematahkan gelombang kebangkitan itu.
Ketiadaan perkhidmatan Internet menghalang akses ke laman rangkaian sosial seperti Facebook dan Twitter yang menjadi alat komunikasi utama para penganjur protes.
Polis Mesir mengalami kesukaran untuk berdepan dengan penunjuk perasaan yang telah bertempur selama tiga hari. Mereka menuntut supaya Presiden Hosni Mubarak meletak jawatan selepas memerintah selama 30 tahun.
Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama memberi amaran bahawa keganasan bukan penyelesaian di Mesir.
Obama turut meminta kedua-dua belah pihak mengawal perasaan dan menggesa Hosni agar melakukan perubahan politik.
"Ini adalah waktu kritikal dalam hidup rakyat Mesir. Keinginan untuk berubah mesti dihormati. Rejim tidak boleh menggunakan kekerasan ke atas peserta demonstrasi," kata Elbaradei yang lantang mengkritik Hosni dan menyatakan kesediaannya untuk mengetuai perubahan di Mesir jika diminta berbuat demikian.
Demonstrasi itu mendapat ilham daripada Revolusi Jasmin yang berlaku di Tunisia baru-baru ini sehingga mengakibatkan Presiden Zine El Abidine Ben Ali meletakkan jawatan.
Setakat ini, lima penunjuk perasaan dan dua anggota polis terbunuh di Mesir manakala 100 yang lain cedera.
Seorang pegawai keselamatan memberitahu kira-kira 1,000 orang telah ditahan sejak tunjuk perasaan bermula pada Selasa lalu.
Para aktivis menyebarkan khidmat pesanan ringkas (SMS) bagi menuntut hak untuk hidup dengan penuh kebebasan dan bermaruah.
Hosni dianggap sebagai presiden yang tidak membawa pembaharuan ekonomi.
Hampir separuh daripada 80 juta penduduk Mesir hidup di bawah paras kemiskinan berdasarkan kadar pendapatan yang ditetapkan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) iaitu AS$2 (RM6.11) sehari.
Negara itu mempunyai pendidikan yang berkualiti rendah, kadar pengangguran tinggi telah menyebabkan penduduk gagal memperoleh keperluan hidup yang sempurna. - Agensi

program calon dun tenang, 29.01.2011 .....


Alert! Alert! Last call!!

Sebelum itu, program terdahulu :
HI-TEA BERSAMA CALON & PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT
DATE : 29HB JANUARI 2011
ADD : NO.5, JALAN KENARI 4,
TAMAN WAWASAN LABIS, LABIS
TIME ; 5.00PM HINGGA 7.00PM

Ancaman Meninggalkan Solat Jumaat


Ancaman Meninggalkan Solat Jumaat
Hadith :

Dari Abdullah bin Umar dan Abu Hurairah r.a keduanya menceritakan bahawa mereka mendengar daripada Rasulullah s.a.w, ketika baginda sedang berkhutbah di atas mimbar, sabdanya:”Hendaklah orang-orang yang suka meninggalkan Jumaat menghentikan perbuatan mereka itu, atau adakah mereka mahu Allah membutakan hati mereka dan sesudah itu mereka betul-betul menjadi orang yang lalai?”

(Muslim)

KETERANGAN:-


Meninggalkan solat Jumaat merupakan perbuatan yang ditegah kerana solat jumaat hukumnya adalah fardhu ain ke atas setiap individu muslim. Orang yang meringan-ringankan hukum Allah ini akan mengundang kemurkaan-Nya dan mereka bakal menerima balasan yang setimpal dengan dosa yang dilakukan. Bahkan orang yang enggan mentaati suruhan Allah pintu hatinya lama-kelamaan akan tertutup daripada mendapat hidayah menjadikan mereka semakin sesat dan tanpa segan terus melakukan dosa-dosa yang lain. Sesungguhnya orang yang dibenarkan meninggalkan solat Jumaat hanyalah mereka yang menghadapi kesukaran yang mencapai darjah keuzuran syar'i sepertimana yang berlaku kepada orang sakit dan orang musafir. Oleh itu sekiranya seseorang itu tiada sebarang alasan yang munasabah di sisi syarak untuk meninggalkan solat Jumaat, maka hendaklah mereka mengerjakannya kerana solat Jumaat selain dariapada suatu kewajiban dalam beribadat kepada Allah S.W.T ia juga merupakan suatu syiar Islam yang wajib dipelihara demi menjaga kesucian agama...

Isu Sijil Sakit: Doktor Boleh Saman Pihak Yang Pertikai Sijil Sakit Yang Dikeluarkan

 

Sijil Cuti Sakit Suami: Sila Rujuk Doktor, Kata Cikgu Mala

LABIS: Calon PAS, Normala Sudirman mendakwa suaminya, Maarof Abdul Mutalib diberikan cuti sakit sehingga tempoh dua minggu berturut-turut disebabkan oleh masalah kemurungan akibat arahan pertukaran dalam tempoh 24 jam ke sebuah sekolah di Johor Bharu sebelum ini.

Beliau berkata, bagaimanapun jika media berminat menyiasat lebih lanjut mengenai kesahihan sijil cuti sakit kepada suaminya itu, dinasihatkan bertemu terus dengan doktor yang berkenaan.

“Lebih baik media berjumpa dengan doktor yang mengeluarkan cuti sakit tersebut kerana sebagai doktor beliau lebih profesional dan tahu kenapa dan mengapa surat itu dikeluarkan kepada pesakitnya.

“Media kalau nak tahu lebih baik tanya pada doktor itu lebih baik dan ada ketelusan,” katanya kepada pemberita di Dataran Wayang Pacak di sini pada Jumaat.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas mengenai tindakan suaminya mendapat cuti sakit selama 21 hari daripada dua pusat kesihatan di Segamat namun pada masa yang sama Maarof sering didapati menemani isterinya sepanjang musim kempen pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang.

Dalam pendedahan yang dibuat oleh sebuah blog http://marahku.blogspot.com/ mendakwa suami calon PAS itu telah mengambil cuti sakit selama dua hari pada 6 dan 7 Januari dari Pusat Perubatan Keluarga di Jalan Segamat-Labis, Johor.

Ia diikuti dengan cuti sakit selama dua minggu bermula 10 hingga 23 Januari yang dikeluarkan oleh Klinik Kesihatan Bandar Putra, Segamat dan tambahan cuti lima hari lagi yang diperoleh daripada pusat kesihatan yang sama.

Dalam salinan surat sakit tersebut, dimaklumkan Maarof yang juga guru di Sekolah Menengah Kebangsaan Tenang Stesen diberikan cuti sakit selama 2 minggu berturut-turut kerana beliau menghadapi masalah kemurungan yang serius.

Mengulas lanjut mengenai isu berkenaan, Normala yang lebih mesra dengan panggilan Cikgu Mala berkata, suaminya berdepan dengan tekanan yang hebat ketika mendapat tahu mengenai pertukaran yang diputuskan oleh Jabatan Pelajaran Johor sebelum tindakan tersebut ditarik balik dalam tempoh 24 jam selepas itu.

“Ya, hal penukaran itu memberikan kesan di hati suami saya kerana pada hari yang sama juga anak saya dimasukkan ke wad,
” katanya.

Ketika ditanya bagaimana dengan keadaan suaminya ketika ini, Cikgu Mala berkata, emosi suaminya sangat stabil dan beliau juga menegaskan dirinya tidak langsung tertekan dengan isu sijil cuti sakit suaminya yang dijadikan bahan kempen dalam pilihan raya kali ini.

“Saya yakin dengan integriti pihak yang mengeluarkan sijil cuti sakit ini. Apa pun tohmahan atau fitnah yang tidak benar akan berbalik kepada orang yang menyebarkan fitnah itu. Insya-Allah, Allah akan memelihara saya daripada sebarang fitnah dan hasad dengki,” katanya.

Jelasnya isu serangan peribadi sudah tidak relevan untuk memancing undi pengundi di Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang.

“Isu ini telah disensasikan dengan kaitan peristiwa yang tidak berasas. Isu sakit ini perlu tanya kepada doktor,” katanya. -mstar


'Suami calon PAS murung, bukan sakit serius'

PAS hari ini menafikan bahawa suami calonnya di kerusi pilihan raya kecil Tenang - Maarof Abdul Mutalib menghadapi penyakit serius seperti didakwa dalam akhbar arus perdana dan beberapa blog pro-BN.

NONEMenurut ahli jawatankuasa PAS Pusat Dr Hatta Ramli yang juga ahli parlimen Kuala Krai, setakat ini, tidak ada tanda-tanda yang menunjukkan suami Normala Sudirman itu menghadapi masalah kesihatan yang serius.

"Tidak ada indikasi beliau ada penyakit yang serius, yang bahaya, tidak ada.

"Beliau bukannya lumpuh atau hilang ingatan. Rasanya (ia) bukannya isu.

"Kalau ada pakar minta rujuk kepada pakar besar, terpulanglah pakar tersebut," kata Dr Hatta Ramli.

Beliau yang juga seorang pengamal perubatan berkata berdasarkan surat cuti sakit yang diberikan kepada guru berkenaan selama 21 hari, hanya mencatakan sakitnya sebagai "simple depressive disorder".

"Masalah kemurungan boleh berlaku dalam banyak hal. Kita tidak tahu apa puncanya, tetapi beliau pernah digambarkan sewaktu isterinya diisytiharkan menjadi calon, beliau diarahkan berpindah 24 jam.

"Mengikut amalan perubatan antara tekanan dan kemurungan boleh berlaku kerana kematian keluarga, atau perpindahan. (Jadi) kemurungan mungkin boleh berlaku," katanya.

Dr Hatta mengulas laporan akhbar dan blog yang mempersoalkan status Maarof kerana bercuti cuti sakit sehingga 21 hari sepanjang bulan ini.

Malah sijil sakit itu juga disiarkan di sebuah blog berkenaan dan laporannya membayangkan Maarof sedang berdepan masalah kesihatan yang serius.

Bersama isteri

Mengulas lanjut, Dr Hatta berkata pihaknya tidak mempunyai maklumat terperinci mengenai kemurungan tersebut.

tenang ceramah normala received flowerBagaimanapun, katanya antara terapi dan jalan penyelesaiannya mengenai isu ini adalah bersama-sama dengan isteri, keluarga dan orang yang disayanginya.

Mengulas mengapa Maarof mengambil cuti yang banyak, Dr Hatta meminta perkara tersebut dirujuk kepada doktor yang memberi cuti berkenaan.

Beliau juga berkata sijil sakit itu "tidak wajar" didedahkan kepada umum kerana ia merupakan dokumen sulit dan peribadi antara majikan dan pekerja.

'Tanya doktor'

Sementara itu, Naib Presiden PAS Salahudin Ayub mempertahankan Maarof yang didakwa berkempen untuk isterinya.

"Beliau tidak kempen, atau memberi ucapan, tetapi (beliau) mendampingi isterinya," katanya.

Utusan Malaysia hari ini memaparkan tajuk 'Suami Normala sakit kritikal?'. Laporan itu mempersoalkan status kesihatan Maarof kerana mengambil cuti sakit sehingga 21 hari sepanjang bulan ini.

Sementara itu, Normala - ketika ditemui pemberita berhubung isu surat cuti sakit suaminya - berkata:

"(Perkara) itu saya kira lebih baik (media) berjumpa dengan doktor yang berikan surat cuti (supaya) lebih profesional, mengapa dan kenapa surat itu dikeluarkan kepada pesakit."

Ditanya mengenai masalah kesihatan yang dihadapi oleh Maarof, Normala sekali menegaskan supaya media bertanya kepada doktor tersebut.

"Media, kalau betul-betul nak tahu, tanya doktor. Saya kira itu lebih baik dan lebih adil (supaya) ada ketelusan," katanya.

Ditanya pemberita mengenai suaminya yang sakit, tetapi masih mengikut beliau berkempen, Normala berkata:

"Istilah sakit, bukan telantar. Saya kira ia telah diterangkan oleh (pihak) operasi (PAS). Saya ingat istilah itu perlu difahami... Setakat ini (beliau) ok (dan) emosinya sangat stabil," tegasnya.

Ditanya sama ada tertekan dengan dakwaan tersebut, Normala berkata beliau tidak rasa tertekan.

Katanya beliau percaya penganiayaan akan berbalik kepada orang yang membuat fitnah.

Katanya, suaminya jarang mengambil cuti dan beliau sangat memberi komitmen dengan kerjanya. -mk


Ulasan GB

Sebagai seorang ahli iktisas, seseorang doktor boleh menyaman pihak yang mempertikaikan sijil cuti kepada pesakitnya. Pihak sekolah yang mendedahkan sijil cuti sakit itu juga boleh didakwa kerana surat sijil sakit itu adalah sepatutnya sulit dan tidak didedahkan kepada pihak awam.

PRK Tenang : Bongkar !!! Bukti Video & Gambar Umno Gunakan Masjid Untuk Berpolitik

Bendera Umno dan BN diperkarangan Masjid

Tidakkah ini boleh disifatkan sebagai menggunakan Masjid untuk tujuan politik yang selama ini ditentang keras Umno
wanita berbaju merah,perhatikan juga canopy dibelakang tu.Umno berbohong,kononnya tidak boleh berpolitik di Masjid tapi mereka sewenang wenangnya menggunakan Masjid Jamek Labis untuk berpolitik...

Fikir fikirkanlah...

P/S : Terima kasih kepada blogger Pria Malaya yang memberitahu tentang video ni untuk ambo upload ke youtube terima kasih juga kepada pemilik video ini facebooker Lutfi Ahmad Samm

SALAM DARI AMBO TINTA HIJAU DARI KAKI BUKIT

Gambar Sebenar Robengah,Bekas Pembantu Rumah Rais Yatim


Robengah, 46, (kanan), bekas pembantu rumah Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Rais Yatim yang diambil dari laporan portal berita detik.com, di Kuala Lumpur. Gambar itu diambil oleh wartawan di rumahnya di Desa Pagelak, Kecamatan Madukara, Kabupaten Banjarnegara, Jawa Tengah, Jumaat.Robengah bekerja dengan Rais dari tahun 1999 hingga 2007. BERNAMA

Penutupan ‘laman Rosmah’ di JPM bukti kerajaan takutKUALA LUMPUR: Ketua Wanita Keadilan, Zuraida Kamaruddin (bertudung merah jambu) berkata, penutupan laman Pejabat Wanita Pertama (FLOM) di Jabatan Perdana Menteri membuktikan kerajaan takut kewujudan pejabat itu didedah kepada umum.
Zuraida percaya halaman berkenaan dipadamkan kerana Najib mahu menyorok sesuatu dari pengetahuan rakyat berhubung pejabat itu. Namun katanya, tindakan itu sudah terlambat kerana rakyat sudah mengetahuinya.
“Saya yakin beliau ada sesuatu yang mahu disorokkan dengan menurunkan laman berkenaan. Malangnya, rakyat sudah jauh lebih cerdik sekarang ini maka tindakan sedemikian sudah dapat rakyat hidu dari awal lagi,” kata Zuraida.
Menurutnya, sekiranya benar kewujudan pejabat itu sah dari segi peraturan, mengapa Jabatan Perdana Menteri memadam laman berkenaan, yang turut menyenarai nama pegawai yang bertanggungjawab terhadap Rosmah.
“Sekiranya benar, mengapa kerajaan takut sehingga terpaksa menutup laman berkenaan? Jika tidak, mengapa Najib masih tidak menjawab,” soalnya.
Rosmah sebelum ini dilapor mempunyai pejabat sendiri dikenali sebagai Bahagian Wanita Pertama Malaysia (F.L.O.M) di Jabatan Perdana Menteri, yang berfungsi khusus untuk menjaga hal-ehwal serta lawatan ke luar negara isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.
Pendedahan KeadilanDaily.com sebelum ini turut memuatkan sekali pautan ke muka surat laman web bahagian berkenaan namun semalam, laman itu dipadamkan dan tidak lagi dapat ditemui pada laman web Jabatan Perdana Menteri.

Dalam perkembangan berkaitan, Zuraida berkata kebangkitan rakyat Tunisia yang menentang Perdana Menteri yang tidak mampu mengawal isterinya sendiri, tidak mustahil akan turut merebak ke Malaysia dalam jangka masa terdekat.
Beliau merujuk kepada kejatuhan bekas Presiden Tunisia, Zine al Abidine Ben Ali yang terpaksa melarikan diri daripada negaranya akibat kemarahan rakyat terhadap isterinya, Laila Trabelsi yang rakus menghabiskan harta negara.
“Jika dilihat di negara kita sendiri, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri gagal mengawal isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor. Sehingga kini beliau hanya menikus apabila diminta memberi penjelasan berhubung pejabat Rosmah di Putrajaya,” kata Zuraida.Keadilandaily

Program 100 hari Pakatan Rakyat jika memenangi pru-13


PRK DUN Merlimau !!-penamaan calon 26-2-2011....MENGUNDI 6 MAC 2011...kita gegar MELAKA plakkk !!!!

Laporan POLIS terhadap presiden MCA, Dr Chua Soi Lek atas dakwaan menghina Islam..(video inside)Laporan polis yang dibuat oleh Muslimat PAS Tambun Ipoh pada 22 Januari 2011 di IPD Sungai Senam, Ipoh Perak..turut hadir YDP DR Khairuddin..

Laporan penghinaan Chua Soi Lek terhadap Islam boleh dilihat pada 3 link di bawah:


1. BIADAP: MCA hina Islam di Tenang, takutkan pengundi Cina dengan penubuhan negara Islam!
2. KURANG AJAR: Selepas MCA, giliran Gerakan pula menyerang Islam..parti rasis Umno terus membisu!
3. MCA SEMAKIN BIADAP!: "Apa baiknya untuk mengenali tatasusila orang Islam?" - Chua Soi Lek
Laporan Sinar Harian pada 23 Januari...

Kedah Lanie's Photos -tpm cakap nik aziz singgung umat islam....

'PAS berpeluang menang jika 75% keluar mengundi'


'PAS berpeluang menang jika 75% keluar mengundi'

Calon PAS berpeluang merampas kerusi DUN Tenang jika sekurang-kurangnya 75 peratus pemilih berdaftar keluar mengundi dalam pilihan raya kecil Ahad ini, kata ketua penerangan PAS Johor, Mazlan Aliman.

NONEKatanya, berdasarkan beberapa perkembangan baru yang diperolehinya, calon PAS serta jentera Pakatan Rakyat berjaya mendapat reaksi “positif” khususnya di kawasan perkampungan tradisi dan di masyarakat Felda yang sebelum ini sukar ditembusi.

Kampung tradisi yang terdapat di DUN Tenang adalah Kampung Redong, Air Panas dan Kampung Tenang.

Suami Normala disiasat atas dakwaan salahguna MC-bukti kejam umno bn .dah tak ada modal!!!!


Suami Normala disiasat atas dakwaan salahguna MC
Kementerian Pelajaran akan menyiasat dakwaan bahawa Ma'arof Abd Talib - suami calon PAS dalam pilihan raya kecil DUN Tenang - telah menyalahgunakan sijil sakit (MC) untuk 'berkempen' membantu isterinya.

KAEDAH & CARA bagi mereka2 yang SUSAH nak bangun pagi.... Selamat beramal! Mantops!PRK Tenang: Sejarah yang bakal tercipta...!!!


PRK Tenang: Sejarah yang bakal tercipta...

Percayalah, kejutan besar akan berlaku!
Kempen pilihanraya akan terus rancak sehingga hari pengundian nanti. Pesta demokrasi ini akan terus diwarnai dengan pelbagai warna dan corak. BN dan Pakatan Rakyat akan terus bersilat. FELDA yang sebelum ini sinonim dengan "fixed deposit" BN bakal menjadi sejarah. Rakyat mula sedar betapa kehidupan semakin terbeban dengan krisis ekonomi dan penyalahgunaan kuasa. Rakyat inginkan kebenaran dan ketelusan.

Janji-janji BN cuma sekadar retorik dan "coklat hacks". BN benar-benar di persimpangan. Mereka ketandusan isu, menjengkelkan dan kesilapan terbesar adalah silap memilih calon. Harapan akhir Barisan Nasional untuk menang mungkin disandarkan pada rasuah? Rakyat di DUN Tenang dinasihatkan untuk bijak memilih. Percayalah, keputusan Pilihanraya kecil DUN Tenang akan memberi kejutan besar buat kita semua.

Kisah si tua dari Mesir...???


Kisah si tua dari Mesir...

Protes berlangsung di jalan-jalan Kaherah. Mereka menyatakan 25 Januari, sebagasi hari 'Revolusi'. Mereka ingin menjatuhkan Hosni Mubarak yang sudah berkuasa lebih dari 30 tahun. Mubarak yang sudah 'tua' itu, nampaknya tetap mendapatkan jaminan dan dukungan AS.

Mesir bukan Tunisia. Mesir memiliki jumlah penduduk 80 juta. Secara geopolitiknya sangat strategik. Negara yang bilangan penduduknya terbesar di Timur Tengah. Bila Mubarak runtuh, maka seluruh kawasan Timur Tengah akan berubah.

Mesir menjadi taruhan bagi kepentingan Barat di kawasan itu.Organisasi pembangkang terbesar di sepanjang sejarah politik Mesir adalah Ikhwanul Muslimin. Kelompok ini lahir tahun 1928, yang didirikan oleh Hasan al-Banna, dan sekarang telah berkembang di seluruh dunia.

Gerakan ini hampir dengan politik, dan terus berkembang sebagai sebuah gerakan. Tahun 2005 Ikhwan menyertai pilihanraya umum melalui calon bebas dan mendapatkan 20 peratus atau 88 kerusi di parlimen. Tetapi, pada pilihanraya umum tahun 2010 yang lalu, Ikhwan gagal memperolehi walau satu pun kerusi, akibat disekat oleh Mubarak.

Mubarak tidak menginginkan kekuatan pembangkang di Mesir ini terus berkembang. SELANJUTNYA--->http://beritaislamglobal.blogspot.com/2011/01/kisah-si-tua-dari-mesir.html

Polis terpaksa datang utk tenangkan keadaan. Kampung ini memang 'solid' UMNo. ?


Beberapa hari yang lalu, petugas pemuda PAS telah masuk ke Kampung Lembah Bakti utk menaikkan bendera PAS tapi telah dikepung oleh petugas UMNO/BN. Polis terpaksa datang utk tenangkan keadaan. Kampung ini memang 'solid' UMNo.

Semalam, Allah turunkan hujan lebat dan kampung ini telah banjir. Petugas PAS telah turun awal membantu mereka. Inilah sikap kami sebab pemimpin kami ajar kami buat baik kepada semua.

Terengganu: Kelahiran Anak Luar Nikah Di Tahap "Kronik"

by Topeng Perak Unmasked on Wednesday, January 26, 2011 at 9:58am
Menggerunkan apabila seramai 623 anak tidak sah taraf dilahirkan di negeri ini tahun lalu sekali gus menunjukkan gejala kelahiran anak luar nikah berada pada tahap kronik.

Lebih mengejutkan, daripada jumlah itu, kadar tertinggi dicatatkan pada Mei dengan 72 kelahiran dan September 60 kelahiran yang dikaitkan dengan kemunculan ‘produk’ yang dibuat sembilan bulan sebelum itu iaitu pada Ogos dan Disember.

Hasil kelahiran dicatatkan dua bulan itu juga dikaitkan sebagai ‘musim mengawan’ pasangan muda-mudi yang berpesta seks tanpa ikatan sah pada malam sambutan hari kemerdekaan dan tahun baru.

Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Terengganu, Ghazali @ Suhaimi Muhammad berkata, jumlah kelahiran anak tidak sah taraf itu dicatatkan di sembilan pejabat JPN membabitkan bayi pelbagai agama daripada pasangan warganegara dan bukan warganegara.

“Angka ini begitu menggerunkan dan menunjukkan penyakit masyarakat yang membimbangkan semua pihak. Lebih menyedihkan, majoriti bayi dilahirkan daripada ibu beragama Islam.

“Jadi kita minta kerjasama agensi lain seperti Jabatan Agama Islam Negeri, Jabatan Kebajikan Masyarakat dan agensi lain bersama membanteras pergaulan bebas muda-mudi bagi mengelak mereka terjerumus ke lembah maksiat dan menghasilkan anak luar nikah,” katanya selepas menyempurnakan Majlis Penganugerahan Taraf Kewarganegaraan Malaysia di pejabat JPN Terengganu, di sini, semalam.

PRK Tenang: Ini yang cina-cina di-Tenang tunggu-tunggu!!


PRK Tenang: Ini yang cina-cina di-Tenang tunggu-tunggu!!

Kaum cina di Tenang, dari hari mula kempen dok tunggu orang ini yang akhirnya muncul semalam, ada cina yang sebak dan menangis bila dapat jumpa dengan TG Nik Aziz...

~hari2 calon PAS Cikgu Mala kena fitnah...kalau semalam sy tunjuk posting fitnah dr blog Ruang Bicara faisal,malam ni sy tunjuk posting fitnah dr blog Papa Gomo pulak...dia org ni xtakut dosa fitnah ker??...~


~hari2 calon PAS Cikgu Mala kena fitnah...kalau semalam sy tunjuk posting fitnah dr blog Ruang Bicara faisal,malam ni sy tunjuk posting fitnah dr blog Papa Gomo pulak...dia org ni xtakut dosa fitnah ker??...~

Post By PAPA GOMO

Hasil pendedahan bloger GOMO...Siapa sebenarnya Normala Sudirman Calon PAS ini:

Sebelum itu Gomo ingin berpesan kepada pembaca bahawa apa yang Gomo keluarkan ini bukanlah berniat Jahat terhadap Normala KFC mahupun Keluarganya ataupun Bekas suaminya itu. Namun para pengundi di Dun Tenang perlu mengetahui Latar Belakang Calon bagi membuat keputusan memilih Yang Berhormat yang paling bersih dari segala sudut!!!Emmm Bukan nak dedahkan Aib Normala KFC tapi nak menyatakan dengan jelas kepada Rakyat Malaysia bahawa Jika nak Pilih Wakil Rakyat maka pilihlah Calon yang berkaliber seperti Calon BN.

Harus juga di ingat Bukan Kami yang memulakan serangan peribadi terhadap Calon PAS tetapi Salahuddin Ayob Naib Presiden PAS lah yang memulakan serangan Peribadi calon BN dengan dakwaan FITNAH Calon BN Merompak Tanah Rakyat. Pembaca juga harus ingat bagaimana kejamnya Pak Lobai PAS memburukkan calon BN di Permatang Pasir dahulu....


HASIL TEMUBUAL PERTAMA

"normala ni mmg pandai berlakon. kononnya dia seorang yang prihatin dan mesra rakyat. hakikatnya dia ni sombong malah setiap kali ada rewang di tempatnya di felcra sekijang, muka dia payah nak jumpa. sekarang sibuk melawat org konon. padahal dia ni jenis tak campur org kg selama ni."

Kenyataan di atas merupakan satu kenyataan dari seorang Penduduk Felcra Sekijang apabila di ajukan soalan mengenai keperibadian Normala Sudirman Calon PAS. Emmm Sombong dan Angkuh!!! memang tak di nafikan semua penduduk Tenang ini juga mengetahui Normala seorang yang Bongkak.

TEMUBUAL KEDUA:

"normala ni seorng guru yang pemalas dan ego. konon dia tu bagus sangat. dia bohong bila berkata ramai guru guru menyokong dia, padahal dia tak ada seorang kawan pun di sekolah. di sekolah dia ada 30 org cikgu, tapi seorang pun tak hingin berkawan dgn dia. dia ni dah macam kera sumbang kat sekolah."

Kenyataan di atas di perolehi dari Guru di sekolah yang Normala pernah jawat sebelum ini. Emmm kalau dah guru sendiri pun kata Normala ni Ego memang lekat sangatlah dengan Kenyataan penduduk Felcra Sekijang bahawa Normala ini seorang yang Bongkak.

HASIL TEMUBUAL KE TIGA:

"normala ni jenis tak kenang jasa. dia suka cari batu locatan utk dirinya. mula mula dia akan buat baik dengan guru besar. bila guru besar dah ok dengan dia, dia tak peduli cikgu cikgu lain. lepas tu dia buat buat baik pula dengan orang pejabat pelajaran daerah (ppd). bila orang ppd dah ok dengan dia, dia tak peduli dengan guru besar pulak. lepas tu dia buat baik pulak dengan orang jabatan pelajaran negeri (jpn). lepas dah baik dengan orang jpn, dia tak peduli pula dengan orang ppd. dia boleh perlekehkan ppd & guru besar sebab kononnya dia baik dgn orang jpn. skrg bila dah terkenal sbb nak jadi adun, tengoklah macam mana dia perlekehkan pengarah pelajaran negeri johor!"

Ini juga merupakan kenyataan Seorang Guru dalam menceritakan Keperibadian Normala Sudirman kepada kita semua.

Emmm macam tu lah juga yang berlaku dengan Firdaus Masod antara Calon PAS bagi PRK Tenang ini. Sebelum ini bukan main berkerjasama mereka ini, banyak hal dalam kepimpinan PAS di jalankan oleh mereka malah siap ada Plan untuk mereka berdua ini membahagi Kerusi Dun bagi PRU 13 kelak. Namun bila Arwah Dato Sulaiman Taha meninggal Dunia mula lah si Normala Sudirman ni terus CANTAS Firdaus Masod sampaikan terpingga pinga Firdaus Masod ni.

HASIL TEMUBUAL KE EMPAT

"sepanjang tahun 2010, cikgu normala ni tak ada di sekolah melebihi 90 hari! betapa pemalas punya cikgu! tak cukup dengan tu, normala ini rupanya hanya guru kelas pemulihan aje. kelas untuk kanak kanak tak reti mengeja & mengira. Normala sibuk bagi ceramah tentang pemulihan pada sekolah sekolah lain, tapi kelas pemulihan dia sendiri tak pernah buka. macam mana nak buka kalau dia tak pernah ada di sekolah!"

90 hari tidak hadir menjalankan Tugas sebagai Guru di Sekolah? Emmm ini merupakan kenyataan seorang Lagi Guru sekolah tempat di mana Normala pernah mengajar. Normala KFC mengajar kanak kanak dalam kelas pemulihan tapi kalau kita lihat dia ni pun tak pulih pulih lagi di gunakan oleh Pemimpin Haprak mereka.

HASIL TEMUBUAL KE LIMA

"kononnya cikgu mala ni prihatin & sayang pada kanak kanak. itu semua bohong! pada tahun lepas, anaknya yg demam telah pitam di dalam kelas. pada masa tu cikgu mala ada di luar kelas sedang sibuk bercakap di talifon. Guru lain sibuk menolong menguruskan anak cikgu mala ni, tolong bukakan tudung dan sebagainya. 2-3 org kawan anak mala ni pergi beritahu pada cikgu mala pasal anaknya yang pitam dalam kelas. tapi cikgu mala tak layan kononnya panggilan telefon tu lagi penting. maka terpaksalah budak budak tu lari untuk panggil guru darjah yang lain. lepas dah urus anak mala tu, adalah dalam 20 minit, barulah si mala ni tengok anak dia. dia cuma beritahu cikgu kelas anak dia ni tengah demam. lepas tu dia terus pergi.

yang bagitau ni kawan kawan anak dia la. dia org kata, cikgu kelas dia orang pun geleng kepala tengok perangai cikgu mala. macam ni ke sifat guru/ibu penyayang? orang yg normal kalau dengar anak dia pitam, mesti kelam kabut nak urus. tapi si mala ni boleh borak lagi dalam telefon. dasar pembohong!"

Ini merupakan kenyataan seorang Ibu yang anaknya sekelas dengan Anak Normala KFC, berita ini di ceritakan oleh anak nya dan waktu Gomo temubual ini juga anaknya turut ada bersama.

Macam mana lah si Normala ni nak jadi pemimpin kalau anak sendiri Sakit pun dia buat tak layan? Nak jaga rakyat Dun Tenang? Nak jaga macam mana? Susah sakit rakyat Normala KFC nak datang melawat? Khak Ptuih lah jawapnya.

Emmm setakat itu sahaja hasil Temubual rambang yang Gomo dan rakan Blogger lain lakukan. Hasil temubual ini bukanlah satu rekaan namun ianya berfakta dan anda semua boleh bertanyakan sendiri dengan penduduk di kawasan rumahnya di Sekijang.

"KALAU TAK PERCAYA PERGILAH TANYA ORANG
FELCRA SEKIJANG & FELDA KEMELAH"

Normala KFC pada 13 tahun yang lalu telah pun bernikah dengan seorang Lelaki yang bernama Abdul Rahman Nordin yang kini lebih dekenali dengan nama Bang Haji. Suami pertama Normala KFC ini merupakan seorang pekerja di Marrybrown JB pada waktu itu. Normala pada waktu ini hanya merupakan Guru Sandaran.

Sejuruh Pernikahan Normala dan Abdul Rahman, Normala telah mendapat tawaran untuk melanjutkan pelajaran di Maktab Perguruan Tuanku Bainun, Pulau Pinang hasil dari usaha Bapa nya yang bertungkus lumus meminta bantuan UMNO untuk melayakkan Normala ke Maktab.

Sejurus Normala Sampai di Maktab dan menimba Ilmu lebih kurang 3 bulan selepas itu Beliau telah meminta CERAI dari Suaminya Abdul Rahman hanya melalui panggilan talifon dan Penceraian tersebut di bawa ke Mahkamah Syariah.

Dalam Proses 3 bulan pertama Normala Sudirman ini di Maktab rupa rupanya beliau yang waktu itu merupakan Isteri yang SAH dengan Abdul Rahman telah bermain KAYU TIGA bila bercinta dan berkasih kasihan dengan Maarof Abdul Talib yang juga merupakan penuntut di Maktab perguruan tersebut.

Penceraian antara Normala dan Abdul Rahman ini tidak di ketahui oleh penduduk Felcra Sekijang kerana isu berkenaan di diamkan oleh Normala dan keluarganya.

Menurut rakan sekuliah Normala sewaktu di Maktab, Normala berkenalan dengan Maarof ini dan sering keluar bersama sama dan pada waktu ini juga ramai rakan sekuliah yang tidak mengetahui bahawa Normala waktu itu sudah Bernikah dan merupakan Isteri orang.


Cinta 3 Segi merupakan penyebab kepada penceraian Normala dan Abdul Rahman dan salah satu faktor yang menyebabkan Normala Sudirman bermain Kayu Tiga adalah kerana pandangan HINA nya ke atas Suaminya yang hanya merupakan pekerja di Marrybrown yang di labelkan tidak berkedudukan dan mempunyai masa hadapan yang tidak menentu.

Untuk makluman Normala Sudirman Bekas suaminya yang pertama itu sekarang sudah berjawatan Manager di sebuah KFC bertempat di Lembah Klang. Jika dahulu Normala menghina bekas suaminya itu kerana tidak berjawatan namun kini Beliau Abdul Rahman sudah berjawatan besar dan menjadi Manager KFC yang Suksess.

Emmm Setakat itu pendedahan peribadi Calon PAS Normala KFC. Gomo nak ingatkan kepada para pengundi di Dun Tenang bahawa Normala KFC ini bukanlah seorang wanita yang layak menjadi Pemimpin kerana latar belakangnya yang tidak menentu dan mempunyai Rekod Pernikahan, Percintaan yang memalukan Keluarganya sendiri.

Boleh di tanya kepada penduduk Felcra Sekijang akan peribadi Normala ini yang tidak bercampur gaul dengan masyarakat.

Buat Normala KFC, Jangan di HINA pekerja Makanan Segara kerana setiap kerja yang di lakukan adalah mencari Rezeki yang Halal buat keluarga. Jangan di HINA pekerja Makanan Segera walaupun mereka tidak sepopular kerjaya Guru. Jangan di HINA pekerja Makanan Segera kerana mereka juga manusia yang hidup mencari Nafkah dalam meneruskan kehidupan.

Psssttt...Ayam KFC tak sedap kata Normala, habis tu ingat Lebai PAS tu sedap sangat? Khak Ptuih

Psssttt....Bapak Nikah Dua, Normala KFC nikah Dua, Adik pula Bini no 3... murah rezeki nampaknya......

Nasib Mustaffa dan Gobala

Keadilan masih belum memutuskan sebarang tindakan ke atas Pengarah Biro Latihan Mustaffa Kamil Ayub dan sebaliknya masalah teknikal membabitkan notis tunjuk sebab menjadi topik perbincangan dalam mesyuarat biro politik pada malam Rabu.

Menurut sumber yang dihubungi FMT, pendekatan notis itu perlu dilakukan secara berbeza terutama membabitkan jawatan tertinggi parti.

“Notis (surat) itu pimpinan terlepas pandang, sedangkan jika melibatkan jawatan tertinggi parti pendekatan yang perlu dilakukan berbeza. Merujuk kes Mustaffa ini ia melibatkan kategori berbeza kerana beliau pemimpin tertinggi parti.

“Malah pihak sekretariat juga ditegur berhubung notis (surat) yang dihantar kepada Mustaffa, namun tiada tindakan lanjut ke atas beliau dalam mesyuarat malam tadi (Rabu),” katanya.

Mustaffa yang juga bekas naib presiden didakwa menghalang proses pemilihan parti peringkat pusat di Cabang Pasir Salak pada 25 September 2010 sehingga menerima notis rasmi yang dihantar oleh pejabat Setiausaha Agung Keadilan Saifuddin Nasution Ismail bertarikh 13 Januari lalu.

Berikutan tindakannya itu, Mustaffa yang juga bekas pengerusi Keadilan Perak telah mengingkari keputusan parti dan melanggari disiplin parti mengikut Fasal 27.7 yang boleh membawa kepada pelucutan ahli, seperti yang dinyatakan dalam notis terbabit.

Menurut sumber parti kini menunggu surat jawapan daripada Mustaffa untuk dibentangkan dalam mesyuarat akan datang.

Mesyuarat itu turut dihadiri Ketua Umum Datuk Seri Anwar Ibrahim, presiden Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail serta ahli-ahli biro politik dan berlangsung kira-kira tiga jam.

Dalam perkara berkaitan, berhubung isu Ahli Parlimen Padang Serai N Gobalakrishnan, biro politik memutuskan untuk menunggu surat tunjuk sebab daripada beliau.

“Beliau (Gobalakrishnan) sepatutnya jawab, namun jika masih enggan maka pihak jawatankuasa disiplin parti akan mengusulkan kepada biro politik untuk tindakan selanjutnya ke atas beliau,” jelas sumber tersebut.

Gobalakrishan kini berhadapan dengan risiko masa depan politiknya dalam Keadilan ekoran tindakan mengecam hebat kepimpinan parti melalui laman twitter sehingga diberi surat tunjuk sebab sepanjang 45 halaman.

Sedia beri jawapan balas

Sementara itu, Mustaffa yang dihubungi FMT pula berkata daripada maklumat tidak rasmi yang diterima parti memutuskan tiada kes terhadap beliau.

“Saya masih menunggu maklumat rasmi daripada parti. Jika sudah selesai saya lega namun saya persoalkan mengapa timbul masalah sedangkan Anwar akui bahawa biro politik tidak dimaklumkan mengenai perkara ini?” soal beliau.

Walau bagaimanapun Mustaffa berkata jika pihak parti membuat keputusan sebaliknya maka beliau akur dan akan memberikan surat balas.

“Tempoh 10 hari itu sudah tamat… saya juga memang ada berkomunikasi dengan Azizah dan Anwar tentang hal ini. Namun jika parti masih berkehendakkan saya untuk jawab, saya akan jawab dalam masa terdekat,” katanya.

Dalam pada itu usaha FMT untuk mendapatkan Saifuddin Nasution gagal bagi mengulas lanjut perkara tersebut.

Sharpshooter - Cakap salah tak cakap salah, jadi semua serba salah. Bila agaknya siasatan terhadap aduan akan selesai.

Ini gambar terbaru Mustaffa Kamil Ayub dan Chegubard di Tenang membantu kempen Calon Pas Cikgu Normala.

Ini pula luahan rasa anak muda berenama Muhammad Saufi SAMM dalam FBnya

Betapa malunya kami bila masyarakat persendakan parti yg kami naung ni..! dimana mana kami pergi tak lepas dari perli dan kiasan yg semkin hari semkin jelek kami dengari..! kami syangkan parti yg pernah kami bina dari binaan lantainya, tiang asasnya, dindingnya, bumbungnya sehingga lah perabotnya juga turut kami hiasi..!

ramai juga ahli keluarga parti yg marahkan kami kerana sering menegur perbuatan abang, kakak, ayah & ibu dlm parti kerana melakukan kesilapan dan kemungkaran..! mereka menyuruh kami agar keluar parti dan jgn sesekali menegur abang, kakak, ayah dan ibu yg sdg melakukan kemungkaran & kecelakaan..! kami dituduh anak derhaka..! kami dipanggil trojan horse..??? kami menegur dgn penuh kasih syg, dengan roh kemuliaan, dgn keyakinan bahawa abang, kakak, ayah dan ibu terus mengekalkan sifat dan jiwa pejuang merdeka yg tdk sesekali diselaputi najis dan noda..!

salahkah kami meminta agar diselesaikan hal rumah tangga kita dgn adil..??? sdh kami gunakan semua saluran yg dipersetujui..! perbincangan meja bulat, SDAH! laporan dan aduan melalui surat, SUDAH! menyerahkan semua dokumen, SUDAH! mendedahkan semua saksi2, SUDAH! menghantar resolusi dengan penuh sopan dan adab, SUDAH! menunggu dgn sabar, SUDAH! 2minggu, SUDAH!, lagi 2 minggu, SUDAH! tambahan lagi 2 minggu, SUDAH!, tangguh lagi 2 minggu, SUDAH! minta laluan lagi 2 minggu, SUDAH! kini sdh berminggu minggu pun SUDAH!!!! kemudian cube utk tutup kemungkaran & penipuan dgn mnawarkan jawtan besar utk abg kami..!!!

SAPA YG TIPU KAMI..! SAPA YG KHIANAT KAMI..! SAPA YG PERMAINKAN JIWA2 KAMI..! SAPA YG MUNGKIR JANJI..! SAPA YG PERBODOHKAN KAMI..! SAPA YG CURI HAK KAMI..! SIAPA..???!!!

bila kami tuntut hak kami, kami digelar pengadu domba! kami digelar pemecah belah parti! kamilah pengkhianat! kami dikatakan trojan horse dlm parti! kami semua tdk beradab! kami tdk layak duduk dlm parti yg mulia ini! kami ank2 muda pengganas parti! kami pengacau parti! kami dibayar utk huru harakan parti!

namun, kami redha. kami istiqamah. kami sedar bahawa parti hanyalah sebagai landasan utk kami lorongkan buat rakyat menikmati hak mereka dalam negara. kami anak2 muda tetap meneruskan kerja kami, perjuangan kami, gerakkan kami.

kami anak2 muda masih menaruh harapan buat parti ini berubah. kami masih meyakini bahawa parti ini boleh menjadi perisai dan juga kereta kebal buat hancurkan regim...! KAMI MASIH PERCAYA..! KAMI MASIH PERCAYA..! KAMI MASIH PERCAYA..!

bantulah kami untuk "MENCARI KEADILAN DALAM KEADILAN...!"
REVOLUSI ANAK MUDA


* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/

When we want to talk about respecting other religion . We should learn from PAS .


可怕的回教党, 果然令国阵害怕 ^^

When we want to talk about respecting other religion . We should learn from PAS .

Nenek Brutal's Photos -ummi hambe sempat lg niaga beger malam ni ?


~ummi hambe sempat lg niaga beger malam ni sebelum bertolak ke Tenang pukul 3 pagi nnt...Ya Allah,Engkau lindungilah ummiku dan sahabat2 seperjuangannyer,berkatilah kepergian mereka..moga mereka selamat pergi,berada dan pulang dr Tenang...Engkau permudahkan segala urusan pejuang2Mu Ya Allah...semoga Pas akan beroleh kemenangan..aminn ya rabbal alamin....~

Tak mau debat Buku Jingga, debat soal PD dan Mongolia pun ok...

Perilaku Datuk Dr Chua Soi Lek disifatkan sebagai mengata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih dalam soal calon PAS di Tenang.

Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata demikian dalam sidang media selepas forum 'Luncheon Talk with YAB Datuk Seri Anwar Ibrahim' di Kelab Shah Alam.
Kata beliau, tindakan Presiden MCA itu membuat serangan peribadi terhadap Normala juga sesuatu yang jelek memandangkan latar belakang beliau yang sudahpun terjejas akibat skandal DVD lucah tidak lama dahulu.

"Chua Soi Lek bangkitkan isu peribadi dengan Normala, itu bagi saya sangat tidak adil, dan Chua Soi Lek nak bicara soal peribadi tu tak sesuai saya fikir. Jadi lebih baik tumpu soal dasar, keupayaan tokoh ini berbanding dengan tokoh BN," kata beliau.

Beliau menjelaskan ini hanyalah satu strategi Umno-BN mengalih pandangan rakyat daripada melihat kepada isu sebenar iaitu tatakelola kerajaan, rasuah yang berleluasa, kenaikan harga barangan yang drastik dan isu khidmat kepada masyarakat.

"Chua Soi Lek bercakap mengenai serangan peribadi? Apa sudah terjadi dengan halatuju politik negara ini? Kita mahu mendebatkan dasar tetapi nampaknya (serangan peribadi) telah menjadi paten," kata beliau.

Katanya lagi, rakyat perlulah memikirkan dan menilai dasar PAS dan PR, dasar Umno dan BN serta menilai kewibawaan dan keupayaan calon-calon yang bertanding.

Anwar menjelaskan, isu ini sama seperti respons Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di mana apabila Anwar menjemput Najib untuk berdebat soal dasar 'Buku Jingga' yang memuatkan pelan tindakan PR dalam 100 hari di Putrajaya, Najib menjawab dengan membuat serangan peribadi terhadap Anwar.

"Saya nak tekankan saya tak mahu layan soal peribadi, saya nak bicara soal ekonomi tetapi kalau dia tegas nak bicara dan debat soal peribadi, saya sedia, soal peribadi. Tuduhan liwat terhadap saya. Saya nak bangkitkan soal bunuh, soal rasuah, rampas isteri semua itu akan dibangkitkan, dan soal Port Dickson," kata beliau lagi.

Beliau seterusnya berkata beliau lebih berminat mendebatkan soal 'Buku Jingga' kerana isu tersebut telah menjadi satu persoalan kepada rakyat Malaysia dan perlu diperjelaskan.

'Tanya saya sebagai orang bertanggungjawab, jangan debat isu peribadi. Itu nasihat saya tapi kalau dia pilih saya terima. Saya masih tekankan perlu debat isu Buku Jingga," tegas beliau lagi.

Batika Faisal Lariwoo's Photos - Suspek Pembunuhan Ngeri Sadong Jaya

Menginsafi 2011 adalah tahun berkemungkinan besar Pilihanraya Umum akan diadakan maka Dewan Pemuda PAS Malaysia telah memutuskan beberapa tindakan ?


Menginsafi 2011 adalah tahun berkemungkinan besar Pilihanraya Umum akan diadakan maka Dewan Pemuda PAS Malaysia telah memutuskan beberapa tindakan . Antaranya ialah [ Projek 2011 : Masa Untuk Berubah. [ PAS Sedia Ganti UMNO ]

Ayuh! pakat-pakat hadir Pentas Pemuda di Markaz Tarbiyyah PAS Guar Syed Alwi pada Sabtu 5 Februari 2011 jam 9.00 malam..

PANAS: Bekas pemimpin PKR yang sertai MCA rupanya 'anak didik' Chua Soi Lek!! (18sx)Oleh: Pria Malaya

Heboh!..memang heboh..pengkhianat parti PKR, Ng Nanyang yang menyertai MCA petang tadi, (baca laporan Malaysiakini di SINI) kini menjadi buah mulut facebooker dari kaum Cina..ini semua gara-gara perbualan lucah beliau dengan seorang kenalannya di facebook...

Ikuti perbualan beliau yang 'terkantoi' di bawah..


Sumber 1Sumber: 反对A片男主角当选马华总会长

Sumber 2Sumber: 反对A片男主角当选马华总会长

Sumber 3Sumber: Williance Mw

Sumber 4Sumber: Yam Cl

Dan ramai lagi..kalian boleh ikuti reaksi dan komen masyarakat Cina terhadap 'insiden' memalukan ini dengan klik sumber2 di atas..

Bagi seseiapa yang tidak percaya, boleh terus rujuk facebook beliau, "Ng Nanyang (黄楠洋)"..atau call nombor telifonnya 0182347922..

Baru sahaja penyokong dan blogger parti ketuanan Melayu Umno nak meraikan kemasukan 'wira' ini, rupanya perangai sebijik macam pelakon porno a.k.a presiden MCA, Chua Soi Lek..sungguh memalukan..memang tepat MCA sebagai pilihannya..
Orang Cina jauhi parti 'pelakon seks' (MCA)

Sebagai info tambahan, jika kalian merantau di laman facebook masyarakat Cina, khususnya yang membicarakan mengenai politik, kalian pasti akan kerap terjumpa ayat/gambar kecaman terhadap pemimpin2 MCA dan Gerakan termasuk Umno..di bawah, antara luah zahir masyarakat Cina terhadap presiden MCA..
Bagi sesiapa yang tidak puas hati dengan Chua Soi Lek, penulis telah mengenalpasti beberapa page facebook anti Chua Soi Lek/MCA yang dibuka oleh rakan dari kaum Cina sebagaimana di bawah:1. 反对A片男主角当选马华总会长
2. 我们赞成菜CD和他儿子都去跳楼自殺,然后让马华政治化事件来捞取政治利益!

p/s: Akan dikemaskini..tungguu..

Isu salam, negara Islam: Ketua DHPP, Hu Phang Chaw cabar MCA dan Gerakan berdebat!DHPP Sedia Berdebat MCA dan Gerakan

LABIS, 24 Jan - Hu Pang Chaw, Ketua Dewan Himpunan Penyokong PAS Pusat (DHPP) meminta parti komponen Barisan Nasional (BN), MCA dan Gerakan jangan memutarbelitkan isu Islam demi kepentingan politik.

Menurut beliau, sekiranya MCA dan Gerakan faham berkenaan Islam, sudah pasti mereka tidak akan menakutkan pengundi-pengundi Cina di Dun Tenang dengan kenyataan yang negatif terhadap Islam.

"Jangan tunjuk kepandaian dengan agak mereka itu seperti seorang imam," ujarnya mengulas isu calon PAS Normala Sudirman yang enggan bersalam dengan lelaki dalam kempen pilihan DUN Tenang yang dibangkitkan oleh Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.Bukan Presiden MCA itu sahaja, malah Ketua Wanita Gerakan, Datuk Tan Lian Hoe yang turut memainkan isu ini lambang orang agama dalam Umno gagal menerapkan Islam dalam BN.

Jelas Hu, ada tradisi negara luar yang tidak bejabat tangan seperti wanita di Thailand. Mereka tidak berjabat tangan dengan lelaki.

"DHPP menyokong perjuangan PAS, mencabar MCA untuk berdebat secara terbuka jika isu ini jika mereka masih tidak faham," tambahnya ketika menjawab temubual wartawan Sinar.

Dalam perkembangan sama, Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad berkata PAS bangga DAP, PKR jawab isu bersalam.

"PAS merasa bangga isu bersalam itu dijawab oleh rakan-rakan DAP dan PKR yang bukan Islam," jelasnya. - Sinar Harian

Sementara itu Harakahdaily melaporkan...

PAS bangga DAP, PKR jawab isu bersalam

KUALA LUMPUR, 24 Jan: Umno yang memperdagangkan Islam dan memperkudakan mereka yang arif dalam agama untuk menghalalkan apa sahaja tindakan pemimpinnya.

Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad menyatakan demikian sebagai mengulas ucapan Datuk Seri Jamil Khir Baharom yang menuduh PAS memperdagangkan agama kerana telah melanggar fatwa dengan mencalonkan wanita menjadi calon di pilihan raya kecil Tenang.


(Sumber gambar: FB Madzamtoklah Madzam..)

“Nampaknya fikiran menteri yang jaga urusan agama sama seperti Tun Dr Mahathir yang membangkitkan isu yang sama.

“PAS tidak hairanlah dengan Tun yang sudah berada di hujung senja, jika dibandingkan dengan Datuk Jamil Khir yang masih muda dan arif berkenaan agama,” ujarnya kepada Harakahdaily.

Katanya, mungkin Jamil buat-buat lupa, kerana PAS pernah melantik Khatijah Sidik di Parlimen Dungun pada tahun 1959.

“Sila buka balik sejarah, baru boleh beri komen dan keluar hukum,” ujarnya.

Katanya, kenyataan Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek dan diikuti pula oleh Ketua Wanita Gerakan, Datuk Tan Lian Hoe yang memainkan isu Cikgu Normala Sudirman yang enggan bersalam dengan lelaki adalah lambang orang agama dalam Umno gagal menerapkan Islam dalam BN.

PAS, ujarnya boleh memaafkan dua pemimpin daripada parti komponen BN yang tidak memahami situasi itu.

“Persoalannya apa yang tokoh-tokoh agama buat sepanjang 53 tahun berkawan dengan MCA dan Gerakan untuk menerangkan masalah hukum asas. Mungkin mulut orang agama dalam Umno sudah penuh dengan sagon,” katanya.

Justeru, tegasnya PAS merasa bangga isu bersalam itu dijawab oleh rakan-rakan DAP dan PKR yang bukan Islam. - HD

iklan

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 . |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.