MEMO Untuk Rakyat Merlimau

Oleh: ex-IPT

"Selepas TENANG Melaburkan Tirai Pilihan Raya Kecilnya, MERLIMAU pula akan disajikan dengan pelbagai projek-projek mewah dan berstatus emas. Bakal diangkat sebagai anak emas dan anak berlian oleh kerajaan persekutuan. Walaupun Hulu Selangor yang diketuai oleh wakil rakyat pos, bagan pinang diwakili oleh wakil rakyat politik wang (baca perasuah) UMNO, galas yang dihujani dengan wakil rakyat 'sampul coklat yang dipenuhi wang', namun projek-projek mee segera yang dimasukkan dengan udang galah bersos tiram ini tetap disumbatkan ke dalam mulut-mulut menteri-menteri persekutuan.

Menteri bagaikan ahli silap mata dengan meluluskan peruntukkan dan dana walaupun masih wujud kawasan-kawasan yang masih memerlukannya.So, rakyat Merlimau, ayuh dan buat tindakan segera seperti berikut:1. RAKYAT MERLIMAU......TUNTULAH SEBANYAK MANA PROJEK-PROJEK PEMBANGUNAN DAN PERUMAHAN. SENARAIKAN PROJEK DAN SERAHKAN KEPADA PM DAN KM MELAKA. CONFIRM  PM DAN KM BOLEH LULUSKAN PERUNTUKKAN SEGERA.

2.  KETUA KAMPUNG....TUNTUTLAH DUIT DAN KEPERLUAN UNTUK DIAGIHKAN KEPADA RAKYAT MISKIN DI WILAYAH MERLIMAU. KEPERLUAN MINYAK MASAK, BERAS, SAYUR-SAYURAN, DAGING DAN KAIN PELIKAT

3. KONTRAKTOR-KONTRAKTOR MELAKA....RANCANGLAH PROJEK-PROJEK MEE SEGERA DI MERLIMAU...PPRT DAN MEGAMALL........BUAT SIDANG MEDIA PECAH TANAH BERSAMA KM SEBELUM PRK MERLIMAU.

4. RAKYAT MISKIN....CARI WAKIL RAKYAT DAN MENTERI-MENTERI BN DAN MINTA BAIKI RUMAH, BAIKI KETA, BAIKI ATAP DAN BAIKI JALAN. JKR CONFIRM AKAN SELESAIKAN B4 PRK MERLIMAU.

5. BUSINESS MAN DAN WOMAN...CEPAT CARI MODAL UNTUK BUAT JUALAN SEPANJANG KEMPEN MERLIMAU...CONFIRM BN AKAN BUAT MAJLIS MAKAN MALAM DAN PENERANGAN DENGAN PERUNTUKKAN SUMBER-SUMBER DANA KERAJAAN. PROGRAM KERAJAAN KATAKAN.


NAMUN...KEPADA RAKYAT DI LUAR DUN MERLIMAU......TENGOK SAHAJA YA.....TIADA PEMBANGUNAN DITEMPAT DAN KAWASAN ANDA. WAKIL RAKYAT ANDA MASIH HIDUP. MINTA PADA MEREKA PERUNTUKKAN UNTUK DUN MASING-MASING. KALAU TAK DAPAT TU, ADAKAH  PERUNTUKKAN TU DAH DISALURKAN KEPADA TENANG DAN MERLIMAU?
UNTUK RAKYAT TENANG.......PASTIKAN PROJEK-PROJEK YANG BAKAL DIBUAT TERMASUK PROJEK BERBILION DI KAWASAN FELDA TIDAK TERLEPAS DARI GENGGAMAN ANDA. BUAT MOU DAN AGREEMENT DENGAN KERAJAAN. KALAU TAK JADI, TUNTU DI MAHKAMAH.
TUNTUT HAK KAMU SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA.........
"

Tiada ulasan:

iklan

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 . |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.