Pilihan Raya Kecil DUN Tenang, Ramai Pemimpin Pakatan Rakyat Kecewa Dengan Tindakan Pihak Yang Memanipulasi Kemudahan Pengangkutan !!

Hujan lebat sepanjang hari di DUN Tenang telah mengakibatkan banyak kawasan di luar bandar ditenggelami banjir dan beberapa pusat pengundian terputus hubungan. Keadaan itu menyebabkan ramai pengundi Cina yang menjadi bank undi Pakatan Rakyat tidak dapat keluar mengundi. Senario ini juga menyebabkan BN begitu mudah untuk memanipulasi perjalanan pilihanraya DUN Tenang sebenarnya. Walaupun pasukan polis, tentera, jabatan pertahanan awam dan berbagai agensi kerajaan telah dikerah membantu membawa penduduk ke pusat pengundian, tetapi pemimpin Pakatan mengadu ia tidak dilakukan secara adil. Mereka mendakwa lebih banyak kemudahan pengangkutan dikerah ke kawasan Felda yang merupakan penyokong kuat BN. "Mengapa tidak ada bot untuk membawa majoriti pengundi di bandar Labis yang ditenggelami banjir tetapi Felda mendapat semua bot polis dan bomba?" soal ketua publisiti DAP, Tony Pua (foto) dalam twitternya. Menurutnya, kegagalan untuk menyediakan bot dan lori yang cukup, dan diagihkan secara adil di semua daerah pengundian, dilihat telah menjejaskan keputusan pilihan raya kecil kali ini.

[Jika benar dakwaan ini, maka ia sesuatu yang cukup mendukacitakan sebenarnya. Kenapalah pilihanraya terus diadakan dikala bencana alam sehebat ini melanda DUN Tenang. Sewajarnya, pihak SPR lebih jujur dan amanah dalam melaksanakan tanggungjawab mereka sebenarnya. Inilah yang terjadi, apabila dalam keadaan huru-hara akibat banjir yang melanda maka mereka memanipulasi penggunaan kenderaan dengan sebaiknya. Lantaran itulah kita dapati majoriti kaum Tionghua yang sepatutnya mengundi PAS dalam Pilihan Raya Kecil kali ini akhirnya gagal untuk melaksanakan tanggungjawab masing-masing. Ini amatlah tidak adil dan jelas merupakan satu penganiayaan buat rakyat yang ingin mengundi itu].

Tiada ulasan:

iklan

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 . |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.