PRU13 DIAMBANG PINTU....


oleh Halik Zaman

KUALA LUMPUR - UMNO/BN hari ini mengumumkan akan mengadakan satu mesyuarat untuk memperbincangkan persiapan untuk mengadakan pilihanraya yang bakal diadakan pada tahun hadapan. Menurut Setiausaha Agung UMNO, pilhanraya boleh berlaku pada bila-bila masa terdekat sama ada bulan hadapan, dua bulan atau 30 bulan. Kata Halik Zaman Ketua Cabang PKR Tenom.

Kata Halik "Melihatkan fenomena ini kita dapat merasakan bahang pilihanraya semakin dekat menemui kita. Melihatkan juga kesungguhan UMNO/BN merangka persiapan yang begitu rapi di samping cerita-cerita pojok memburukkan kepimpinan Pakatan Rakyat juga meyakinkan kita bahawa sesungguhnya UMNO/BN gentar untuk menghadapi tentangan Pakatan Rakyat."

"Shahrizat Jalil dengan angkuhnya menyatakan Pakatan Rakyat akan berkecai. Apakah beliau lupa bahawa beliau kalah dengan ditangan seorang srikandi PKR ? Apakah beliau tidak sedar rakyat Lembah Pantai telah menolak beliau ? Atau mungkinkah beliau tidak sedar beliau sebenarnya telah gagal dalam memimpin rakyat maka kerana itulah beliau ditolak dalam PRU 12.". Jelas Halik Zaman.

Kepada kepimpinan UMNO/BN, jangan bongkak. Kami dalam Pakatan Rakyat juga sedar berlaku juga 'pergeseran', 'peretakan', 'kemelut' dalam UMNO/BN. Cumanya media pandai "simpan rahsia", maka segala kepincanggan dalam UMNO/BN tidak dapat di kesan dan di hidu. Hanya orang-orang dalaman sahaja yang tahu. Walau bagaimanapun kami di luar UMNO pun ada terhidu, cuma biarlah masa yang menentukannya.

Katalah apa sahaja keburukan Pakatan Rakyat dan PKR, tapi rakyat lebih ariff menilai. Fikirlah sendiri, 15 PRK berlangsung selepas PRU12, dari 15 kerusi berapa sahaja yang UMNO/BN dapat ? Hanya 5 kerusi ! Lebih menyedihkan, 2 buah kerusi kuat UMNO/BN jatuh ketangan Pakatan Rakyat.

Kerusi Ijok dulu pun BN menang, tapi bila tiba PRU sebenarnya, siapa dapat ? Bukankah PAKATAN RAKYAT ? Cakap banyak pun tak guna, kita sendiri lihatlah nanti di PRU13. Biarlah rakyat Malaysia menentukan secara demokrasi. Jangan pula nanti dek kerana takut kekalahan, bertan-tan zink dan papan "dihadiahkan" kepada rakyat kampung demi untuk "beli jiwa" rakyat kampung.

Jangan pula nanti kerana taksub nak beli undi rakyat Malaysia, kerajaan Malaysia terpaksa mengeluarkan berbillion-billion ringgit untuk peruntukan "hadiah" kepada rakyat Malaysia, last-last nanti Malaysia bisa bangkrap ! Maka beringatlah..

Tiada ulasan:

iklan

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 . |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.