Apa Sebenarnya tugas Polis dalam Kes Video seks 3T

Oleh: Cempedak

"Keyataan terdahulu dari IGP mengapa tiada Tangkapan lagi '“Kejadian baru berlaku tiga hari dan kita perlukan masa untuk mengumpul semua maklumat bagi mengesahkan identiti individu yang terbabit dalam rakaman video tersebut." dan mari kita renungkan pulak kerja Polis dalam Kes yang berkait sebelom ini

Mari kita fikirkan kes kes seperti ini yang biasa di bawa oleh rangcangan 999 di TV3, Contoh

satu Kes serbuan di salah satu Rumah Pelacuran di sekitar Ibu Kota
Ketika Serbuan ada 2 bilik sedang di gunakan oleh pelanggang yang sedang asyik berprojek dan di samping itu ada beberapa lagi Pelacur warga asing serta seorang lelaki pertengahan usia (bapak ayam atau tuan punya premis) di premis berkenaan
Dan mereka semua termasuk tuan punya premis itu di bawa ke balai Polis terdekat. untuk di ambil Kenyataan dan di periksa air kencing, Kemudian
Pelacur2 warga asing itu di serah kepada imirgresen untuk tindakkan susulan.
[b]Seorang Pelangang beragama Islam di serah pada Jawi
Seorang lagi pelanggan berbangsa India di lepaskan selepas kenyataannya di ambil polis. (tiada Kes kot)[/b] dan tuan punya premis di saman dan selebihnya di serah kepada tindakan DBKL untuk menilai kembali lesen yang di beri,

Jadi dari kes ini kita nak tahu di manakah kuasa Polis untuk menangkap dan mendakwa dalam kes melanggan Pelacur ini?
Seperti dalam Kes Video 3T, mengapa Perlu Polis meneliti gambaran si Perlaku, sedangkan kes yang jelas ialah pelakuan Jenayah  oleh mereka mereka yang [b]merogol hak priversi orang [/b] dan mereka yang memiliki dan menayangkan video prono di tempat atau kepada orang awam (Merujuk kepada wartawan2)..

kes adalah jelas tetapi mengapa polis memerlukan masa untuk meneliti si Perlaku Pula!.
Jika Si perlaku itu bukan DSAI apa yang hendak Polis lakukan atau
Jika Si perlaku itu benar2 DSAI maka apa pulak kesalahannya yang boleh di ambil oleh Pihak Polis?

dan apakah Polis ini jugak agen politik ataupun baruah UMNO atau mereka ini berkecuali lagi Profesional?
HARUS di Ingat perlakuan sumbang yang di videokan itu adalah satu hak privercy awam walaupun haram di sisi Islam Tetapi ia bukan lah menjadi satu Kesalahan kanun undang2 Negara (kecuali Hudud)
malah di kawasan Bukit Bintang lagi ramai warga warga Negara yang melanggan ayam ayam Cina nie tetapi mengapa tidak di Serbu dan di hukum? malah jika ada serbuan pun  mereka mereka ini (ayam dan Pelanggannya) akan di lepaskan selepas kenyataan mereka di ambil dan Kenapa tidak terus di dakwa?
sebab tidak ada kanun yang mewajibkan mereka ini di sabitkan bersalah. Kecuali pada empunya premis atau tokey2 pemis.
.
Sekarang mari kita Bertanya.. apakah [b]aktiviti Skodeng di tempat2 persendirian[/b] bukan satu Kesalahan lagi di Malaysia?

sebab yang sekordeng tak ada bukti ttapi aksi projek walaupun dengan perempuan simpanan adalah satu kesalahan Kanun di bawah undang2 Malaysia!..
"

Tiada ulasan:

iklan

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 . |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.