Polis tolak rayuan HRP untuk berhimpun di hadapan KLCC Ahad ini

February 25, 2011
KUALA LUMPUR, 25 Feb — Polis Kuala Lumpur menolak rayuan Parti Hak Asasi Manusia (HRP) dan mengekalkan keputusan untuk tidak mengeluarkan permit perhimpunan dan perarakan di KLCC, di sini Ahad ini.
Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Pahlawan Zulkifli Abdullah berkata beliau telah menerima surat rayuan itu daripada peguam yang mewakili pemohon bagi menganjurkan perhimpunan dan perarakan itu.
“Saya telah mempertimbangkan rayuan itu dan menolaknya serta sekaligus mengekalkan keputusan untuk tidak mengeluarkan permit perhimpunan dan perarakan sepertimana yang telah diputuskan oleh Ketua Polis Daerah Dang Wangi,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Sehubungan itu, beliau berkata orang ramai dinasihatkan agar tidak mengambil bahagian dalam perhimpunan dan perarakan haram itu.
“Tindakan undang-undang boleh diambil ke atas mereka yang terbabit sepertimana yang diperuntukkan di bawah Seksyen 27 (5) Akta Polis 1967.
Semalam, polis Kuala Lumpur telah menghubungi Setiausaha Agung HRP untuk memaklumkan bahawa permohonan mereka untuk mengadakan perhimpunan tidak diluluskan dan polis akan mempertimbangkan semula sekiranya HRP mengadakan perhimpunan di tempat yang lebih sesuai dan tidak menimbulkan keadaan yang boleh menjejaskan ketenteraman awam. — Bernama

Tiada ulasan:

iklan

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 . |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.